HAIKU LA FOTOGRAFIE

11.02.2011

Doresc să anunţ lansarea unui nou concurs: Haiku la fotografie.

Ideea nu este nouă, ea fiind practicată pe multe site-uri de diferite limbi. În ceea ce priveşte spaţiul românesc însă, cred că este prima iniţiativă de genul acesta.

În ce constă concursul: în primele zile ale fiecărei luni voi publica pe acest blog o fotografie. Până pe 27 ale fiecărei luni vor putea fi trimise haiku-uri inspirate de această imagine. Fiecare participant poate trimite maximum 3 haiku-uri. Până la sfârşitul lunii va fi ales un singur haiku câştigător, iar alte 5 haiku-uri vor fi evidenţiate în mod deosebit. Acestea vor fi publicate sub fotografia lunii respective.

Haiku-ul premiat va fi comentat/argumentat pe scurt.

La sfârşitul anului se va organiza un kukai pentru desemnarea celui mai bun haiku la fotografie al anului.

Din mai multe considerente, am decis că se pot scrie haiku-uri după modelul haiku-ului inovativ sau free. Adică: se va respecta scrierea în trei versuri, 17 silabe (una sau două în plus sau minus fiind tolerată), dar nu este obligatoriu ca haiku-ul să aibă kigo sau să trateze teme legate de natură. Criteriile de selecţie se axează în primul rând pe calitatea ideii şi originalitatea exprimării.

Cel mai bun haiku la fotografie al anului va fi ales prin votul tuturor participanţilor.

Adresa de mail la care sunteţi invitaţi să trimiteţi haiku-urile este:psioana@gmail.com. Se iau în considerare doar haiku-urile trimise până la data de 27, ora 8.00 dimineaţa, a fiecărei luni.

Poate participa oricine are dorinţă şi inspiraţie.

Se pare că haiku-ul şi imaginea, indiferent că este vorba despre fotohaiku (haisha) sau haiga, suscită din ce în ce mai mult interes în ţară şi în străinătate, în mai toate comunităţile de haiku. Credem că acest nou concurs permite un mod uşor diferit de abordare a conceperii unui haiku. Imaginea va „forţa” gândirea şi intuiţia noastră într-o anumită direcţie. O putem vedea ca pe o provocare, sau ca pe un joc cu limitele sau rutina creativităţii noastre.

Începând deci cu 1 martie voi publica pe blog prima fotografie. M-aş bucura de o participare cât mai largă.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Concursul "Haiku la fotografie" și etichetat , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la HAIKU LA FOTOGRAFIE

  1. Pingback: Științele exact(e) adunate » Blog Archive » Miercurea fără cuvinte (35)

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s