Expoziţie de Fotohaiku „ORAŞUL”

Nu a fost uşor, dar până la urmă am biruit: expoziţia cu primele 35 de lucrări premiate la Concursul de Fotohaiku „Oraşul” a luat fiinţă. Gazda este Biblioteca Metropolitană, care ne pune la dispoziţie un spaţiu şi o atmosferă perfecte pentru substanţa acestui eveniment.

Expoziţia este rezultatul unui proiect singular în spaţiul românesc. Am reuşit prin acest concurs, concretizat in expoziţia de fotohaiku, să adun în acelaşi spaţiu de creaţie două comunităţi artistice: cea a autorilor de haiku şi cea a fotografilor, care până acum aveau doar punţi sporadice şi punctuale de comunicare. Inspiraţi de prospeţimea şi originalitatea haiku-ului, care pentru marea majoritate a participanţilor la concurs a fost o noutate absoluta, fotografii au îmbrăcat mesajul conţinut în text cu câte o imagine, creând astfel un „obiect” nou, un fotohaiku, cu o forţă de expresie considerabilă.

Bucuria cea mai mare a acestei realizări constă însă în faptul că am reuşit să deschidem uşile celor două comunităţi în ambele direcţii: ne-am cunoscut, ne-am împrietenit, vor urma şi alte proiecte. Acesta este doar primul.

Vă invit să ne fiţi alături la vernisaj, sau, dacă nu puteţi, măcar să vă găsiţi, totuşi, timp şi să vizitaţi expoziţia.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Diverse, Fotohaiku și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s