Concursul „Haiku la Fotografie” – Alegerea celui mai bun haiku al primului an de concurs

În urma votului participanţilor a fost desemnat câştigătorul titlului: „Haijin-ul anului 2011-2012” la Concursul de Haiku la Fotografie. Numele „premiantului” este: Virginia Popescu. Felicitări, o performanţă deosebită!

Au avut drept de vot doar cei care, timp de un an, din martie 2011 până în februarie 2012, au participat cel puţin o dată la concurs. Haiku-ul Virginiei Popescu s-a detaşat net de celelalte, urmat la 2 voturi distanţă, de haiku-ul lunii iunie, adică cel al lui Nelu Gârda.

Se pare că acest concurs, deşi cu participare relativ redusă, a reuşit să strângă în jurul lui un grup de elită. O dovadă în sprijinul acestei afirmaţii este şi rezultatul votului. Într-adevăr, haiku-ul câştigător este un poem de mare calitate şi fineţe, prin raportul desăvârşit pe care-l are cu imaginea: fără a fi descriptiv, el preia esenţa discursului vizual al fotografiei şi o exprimă original şi rotund precum luna din imagine.

Tot un poem foarte bun, haiku-ul lui Nelu Gârda a ieşit pe locul doi. O merită cu prisosinţă. Nu-mi rămâne deci decât să felicit nu doar pe cei doi evidenţiaţi, ci şi întreg colectivul de participanţi pentru un vot care dovedeşte gust şi profesionalism în ale haiku-ului.

Reclame
Acest articol a fost publicat în Concursul "Haiku la fotografie" și etichetat , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la Concursul „Haiku la Fotografie” – Alegerea celui mai bun haiku al primului an de concurs

  1. stopsy zice:

    FOARTE KORECT … adică OK pentru TRANSLITIERA … Ursitoarele Doamnei VIRGINIA nu au greșit în 1946 (me too a ’46ist, but on 09 December, SĂGETĂTOR!), înzestrând-o cu harul observației fine a realității obiective (… sic! OBIECTIVUL FOTO )

  2. TRANSLITERRA zice:

    Bravo, Ioana pentru organizarea acestui concurs de calitate si pentru toata munca pe care el o implica.
    Felicitari castigatoarei ! Este si un frumos cadou de aniversare. 🙂
    Bravo, Virginia !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare /  Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare /  Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare /  Schimbă )

w

Conectare la %s