Expoziţia „IDIOMA – Carte cu Arte”: carte cu haiku!

Sunt prezentă, în cadrul evenimentului „IDIOMA”, cu câteva” obiecte – haiku”. Este vorba de o serie de haiku-uri scrise de mână pe hârtia manuală preparată cu mâna în subsolul Muzeului Ţăranului Român de către Răzvan Supuran. Hârtia este „ţesută” din nişte timbre vechi, puse de mine la dispoziţia lui Răzvan special pentru acest scop. Este vorba, deci, de un suport creat exclusiv pentru poemul care se află scris pe el.

Mai departe, Lucian Muntean a reuşit să creeze dintr-o agendă japoneză o mică bijuterie artistică: o agendă haiga! Pe fiecare pagină se află un haiku scris de mine şi ilustrat de el.

http://www.modernism.ro/2012/11/20/haiga/

http://www.lucianmuntean.ro/fotoreportaj/151/Haiga.htm

Tot la IDIOMA veţi găsi şi Calendarul HAIKU şi cel HAIGA 2013 (căci sunt două între timp).

Vă invit cu drag să vizitaţi expoziţia, un eveniment deosebit, aflat la prima ediţie.  Feed-back-ul este, ca de obicei, bine venit!

Pentru detalii:

CARTE CU ARTE

un produs SQUARE MEDIA prin Asociatia Culturala IDIOMA

 

EDITIA INTAI

19 noiembrie – 16 decembrie

deschis de luni pana duminica, intre orele 11 si 20

GALERIA UNIVERSITATII NATIONALE DE ARTA

General Budisteanu 10

 

Ti-a placut o carte si pentru felul in care miroase sau pentru folosirea unei anumite litere? Noi credem ca o carte inseamna dialogul dintre idee, grafica si tipar. Rezultatul este un obiect in sine. Din 19 noiembrie pana in 16 decembrie, alaturi de Universitatea Nationala de Arta, de editori si de parteneri, Square Media incearca sa transforme o carte intr-un eveniment – prima editie CARTE CU ARTE. Se intampla in Bucuresti, la UNAgaleria, str. G-ral Budisteanu, nr. 10.

 Au aparut multe carti anul acesta. S-au dezvoltat si doua concursuri. S-au intalnit oameni cu aceleasi preocupari, dar si cu probleme similare. Ceea ce ii uneste este intalnirea continutului cu forma – un intregdeopotriva subiect si obiect, in care grafica rezoneaza cu detaliul tipografic si conceptul cu expunerea in raft, in librarie, in urbe. IDIOMA este felul in care incercam sa sprijinim promovarea acestui tip de carte intr-un mediu deschis dialogului, sa impulsionam productia, sa dezvoltam distributia.

CARTE CU ARTE isi propune sa puna la aceeasi masa a discutiilor oameni si carti, sa dezvolte o platforma comuna a micilor editori si autori, a cartilor care vorbesc prin text si imagine, dar si prin hartie, coperta si legatorie. Castigator va fi publicul care va sti unde poate gasi acele carti de negasit, de care aude intamplator sau deloc, acele carti altfel.

Ce face dintr-o carte o carte-obiect? CARTE CU ARTE porneste invers: de la intreg catre parte. Scoate hartiile din coperti, descoase tipograful si legatorul, intra in vorba cu librarul, cauta surse de finantare, intreaba graficianul, citeste fragmente.  Cauta raspunsuri si solutii in conferinte si intalniri cu tipografi, cu furnizori de hartie, cu ateliere de manufactura si de print, cu ateliere de grafica si autori de concept, cu librari si finantatori.

Ce urmeaza dupa o carte? Poate sa fie doar lectura. Dar mai pot fi si alte obiecte – obiecte noi pe care o carte le poate starni, care pot fi un comentariu vizual sau complementar. Aducem astfel de obiecte la Carte cu Arte. Invitam artisti sa creeze. Invitam autori sa lanseze carti. Invitam editori sa citeasca cu glas tare. Dam glas acelei povesti, atipice, a cartii-obiect si ii construim spatiul in care povestea sa are sens si continuitate.

Rasfoiti pdf-ul de la www.asociatiaidioma.ro pentru detalii, participanti si programul evenimentelor.

Va invitam sa participati la intalniri, sa rasfoiti si sa cumparati carti si obiecte sau doar sa ne vizitati!

Evenimentul va ramane deschis pana in 16 decembrie.

Program: de luni pana duminica intre orele 11 si 20.

Acces gratuit.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Diverse și etichetat , , , , , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

Un răspuns la Expoziţia „IDIOMA – Carte cu Arte”: carte cu haiku!

  1. Lavana zice:

    Felicitari,pentru deosebita realizare !

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s