DANS – UN NOU PROIECT FOTOHAIKU

Dragi haijini şi fotografi, începători sau avansaţi,

animaţi de succesul proiectului „Rochia violet”, dăm curs unei cereri lansate de eroina principală, celebra „EA”, de a merge mai departe pe firul dansului şi vă invităm să participaţi la

un nou PROIECT FOTOHAIKU cu tema:

 DANS

Proiectul se va desfăşura în două etape:

1. Un concurs de fotografie cu tema „Dans”. Dintre fotografiile intrate în concurs vor fi alese cele mai bune 12 imagini.

Jurizare: Flori Jianu, Corneliu Tănasă şi Ioana Dinescu

2. Un concurs de haiku la fotografie. Pentru fiecare dintre cele 12 imagini câştigătoare se va desemna un haiku câştigător. Haiku-urile vor fi scrise pentru fiecare fotografie în parte.

Jurizare: Ioana Dinescu

În final, montajele dintre imaginile şi poemele câştigătoare vor alcătui un CALENDAR FOTOHAIKU 2014 pe tema „Dans”.

Pentru concursul de fotografie se primesc imagini care înfăţişează dansul în orice ipostază. Fie că este vorba de balet, de dans modern, de dans sportiv, tango, vals sau break-dance, fie că vorbim de dansul stradal sau de cel de interior, fotografiile trebuie sa fie expresive şi să prezinte scene/obiecte legate de subiectul dans. Nu este obligatoriu ca imaginile să arate persoane dansând. O rochie, un pantof sau orice alt obiect/atmosferă care poate sugera ideea de dans sunt la fel de valabile.

Vă rugăm să trimiteţi fotografiile pe adresa: jianuflorica@yahoo.com până la:

  30 aprilie 2013.

După această dată, fotografiile câştigătoare vor fi postate aici pe blog, una câte una. Sunteţi cu toţii invitaţi să scrieţi haiku-uri pentru fiecare dintre ele. Cele mai bune combinaţii fotografie/haiku vor alcătui calendarul.

Încercăm să finalizăm acest proiect şi cu o expoziţie fotohaiku pe tema: „DANS”, care va cuprinde şi alte fotohaiku-uri selectate, în afară de cele 12 finaliste.

Subliniez faptul că, dată fiind tematica deosebită a imaginilor, poemele scrise NU trebuie să se încadreze în tiparul haiku-ului clasic. Se primesc, deci, aşa numitele „free-haiku”, de unde kigo-ul poate să lipsească, iar numărul de silabe nu va respecta întocmai schema clasică de 5/7/5.

Selecţia va pune accentul pe originalitatea ideii transmise de poem şi, de asemenea, pe legătura între imagine şi haiku, care nu trebuie să fie prea evidentă, dar, în schimb, trebuie să fie convingătoare.

Sunt invitaţi să participe atât autorii mai vechi şi mai cu experienţă, cât şi începătorii.

La începutul lui mai vom reveni cu detalii pentru haijini. Până atunci rugăm fotografii să se mobilizeze.

Anunțuri
Acest articol a fost publicat în Uncategorized și etichetat , , , , , , . Pune un semn de carte cu legătura permanentă.

2 răspunsuri la DANS – UN NOU PROIECT FOTOHAIKU

  1. STOPS zice:

    „NICI ÎN CLIN NICI ÎN MÂNECĂ !” ar fi comentariul meu la unele poeme promovate … chiar pe lângă ROCHIE, sau TENDENȚIOS TANGENTE la unele FOTO lansate-n concurs !! Dar văd că ați renunțat la minimalismul extrem (pleonasm intenționat) … voi participa cu drag. INSPIRAȚIE ARTIȘTILOR FOTOGRAFI !

  2. am si primit deja primele trei imagini …deci suntem pe drumull cel bun…: ) multumim Ioana pentru mobilizare, esti minunata ca de obicei ! la treaba…: )

Lasă un răspuns

Completează mai jos detaliile tale sau dă clic pe un icon pentru a te autentifica:

Logo WordPress.com

Comentezi folosind contul tău WordPress.com. Dezautentificare / Schimbă )

Poză Twitter

Comentezi folosind contul tău Twitter. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Facebook

Comentezi folosind contul tău Facebook. Dezautentificare / Schimbă )

Fotografie Google+

Comentezi folosind contul tău Google+. Dezautentificare / Schimbă )

Conectare la %s